Inget Arholma

Nej det blev inte längre norrut, vinden vände äntligen. Efter att ha blåst från väst och sydväst i nästa två månader så blev det äntligen nordliga vindar… Vinden vänder så gör och vi.

Söderut via Finnhamn i Stockholms vackraste skärgård till Waxholm. Ytterligare en av pärlorna. Läste i en gammal bok att Waxholm är en språklig förändring av ett gammalt namn. Waxholm hette från början “Vaktholm” enkelt att förstå när man tänker att den mangifika fästningen blockerar enda inloppet till Stockholm norrifrån. Det är alltså en Vaktholme.. så det så,. bort med det felaktiga waxholm..

Hemresan har gått i snabb takt. Vinden och vädret har varit nådigt. Natthamnarna många.. Saltsjöbaden, Utö… gissa vad en limpa kostar på Utö?? ännu värre 65 kronor… Helt sanslöst. Därefter till Landsort via Nynäshamn för att fylla på is i kylskåpet. En liten ynklig påse skorpor kostade 45 kronor i Nynäshamn.. En kardemumma bulle kostade 22 kronor. Att de inte skäms…

Vidare till Landsort. Norra hamnen.. I den södra den som vi skattebetalare äger, får fritidsbåtar inte komma in.. Där får bara lotsbåtar vara.. Men de var inte inne så långa stunder, de for fram och tillbaka till land hela lördagskvällen… Men jag såg inte att de lotsades något stor båt… Undrar vad det var det körde fram och tillbaka så många gånger för..

Västra Stendörren. Södermanlands vackra skärgårdsområde, var nästa natthamn. Underbart ställe, tillgängligt från land om man så vill. Väl värt ett besök.

Och nu.. efter nästan åtta veckor till sjöss, så är jag hemma igen. Vardagen kommer så smått att ta form igen och det är bara att börja planera för nästa sommar..

Bloggen ja.. den kommer också att återgå till det normala. Det vill säga.. allt som händer omkring mig. Det finns en hel del att fundera över tex… så har Miljöpartiet i Norrköping valt sin gamla stridstupp Bengt Cete till kommunalråd… Här blir det nog många roliga händelser att kommentera vartefter..

Mitt parti ska utese några nya funktionärer.. och det kommer säkert också att bli kontroversiella beslut… Somliga tror att man kan vara förtroendevald oavsett hur dåligt man sköter sitt uppdrag… Men jag hoppas verkligen att det inte är någon skyddad verkstad vi byggt upp i mitt parti…

Men till detta återkommer jag

God dag.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *