inte heller idag är det som jag tror.

Jag var på partimöte igår..Med endast gräsrötter. Lungt och sansat med de ideologiska frågorna och tankarna i förgrunden. Vad är det som är viktigt för oss medborgare i Sverige? Vad är det vi behöver för att känna oss trygga och må bra? Vad av detta ska vi lösa tillsammans och solidariskt hjälpas åt med? Det var de frågor som dominerade. Skönt kände jag, ideologin och humanismen i första ledet..

När jag kom hem, så kom vardagen mot mig genom rapport på TV. Bulländerna.. de här som lever på att vara politiker och där lönen står i förgrunden istället för ideologin.. Har drabbat samman.. Nu är det personkamper hit och krav på avgångar dit.. De vill alla försvara sin… del av kakan.

Näe.. ut med dessa förbannade “Bulländer” Gör som Miljöpartiet, sätt en gräns för hur länge man får ha ett förtroendeuppdrag. Där spelar det ingen roll vem det är, när tiden har gått ut så byts de. Då hinner inte lönen och eventuella förmåner bli viktigare än ideologin..

Och… inte har Miljöpartiet haft några svårigheter att tillsätta förtroendevalda under åren inte..

Appropå ideologi.. Hörde på radion igår om hur många som sparkas/köps ut av kommunerna i Sverige.. Det var många det.. tre månaders avgångslön och sedan ut.. Tänk om våra företagsledningar skulle behandlas så.. tre månaders lön och ut.. Nädu där ska det vara flera års avgångsvederlag och fallskärmar.. hu a hua..

Men kommunalfacket då? Är de verkligen med på detta?? Eller har de inte tid? Hur många av kommunalfackets företrädare är också med som beslutsfattare i kommunerna.. I kommunala nämnder där fattar de beslut om besparingar och försämringar… sedan skyndar till sin expedition för att ta tillvara medlemmarnas intresse mot sin kommun… Ni förstår va? Hur faan går detta ihop.. snacka om att sitta på två stolar..

Nåja vi tar en dag i taget.. God dag på er.

1 comment

  1. Jag tror du är lika nyskapande som Carl Bildt när det gäller att tillföra svenska språket nya begrepp. Han har sin röd gröna röra och du “bulländer”.Jag tycker det senare är en elegant och träffande beskrivning.MVH,/CBC

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *