Mycket jobb är det..

En torrsättning.. En sjösättning och en trycksättning..

Torrsättning… Sommarens segling för mig innebär en sommar på land för min båt.. Det blir första gången sedan 1973 som jag låter båten stå kvar på land. Att ha en träbåt på land på sommaren innebär en himla massa jobb på våren, det också. Träskrovet ska inpregneras med rå linolja så det nästa rinner om trät på utsidan. Detta för att inte sommartorkan ska göra så illa åt träskrovet. Båthuset ska byggas igen, det måste vara lä.. Alla vet ju hur fort håret torkar i en hårblås.. samma här, blåst… och värme är förödande.. Men det är bara att jobba på. En mycket spännande sommar väntar..

Sjösättning.. Är det alldeles snart.. Jag ska segla med en kompis i sommar. Det blir en lång tur på ca tre månader och.. på stora vatten.. Det innebär en faslig massa jobb för att allt ska vara i ordning och tåla dessa strapatser.. Kompisen, som har jobbat hårt i hela sitt liv, är nybliven pensionär och har lagt all överbliven energi på sin båt. Där är det mesta redan klart.. Sjösättning nästa vecka. En mycket spännande sommar väntar..

Trycksättning.. Jag har skrivit klart min första roman.. Det har tagit många år och inneburit många nystarter men nu är den klar. Vilken härlig känsla.. Efter en del redigering och justering.. så är det klappat och klart. Tryckeriet tar sig an den.. inte anden alltså utan boken, nästa vecka. Klar för utgivning i Juni hoppas jag. En mycket spännande sommar väntar..

God dag på er.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *