Strålande dag..

Ja söndagen var strålande. Sol från en klarblå himmel, vind från syd ost, klartblått hav och själv sittande i en segelbåt. Ja så härligt kan det vara också på en söndag så att alla helglediga kan njuta av det innan måndagens arbete tar vid. Det var nästa… lite onödigt varmt, tycker jag.
Men mitt i allt detta härliga så var det lite oväsen.. en helikopter envisades med att flyga omkring i vårat närområde och störa.. Under hängde det en lång grej, troligen en hydrofon för u-båts spaning. Men viss brukar ubåtar vara i vattnet?? Den här flög ju bara omkring med “grejen” hängande i luften. Nåja kanske ingen ide att leta i vattnet det är ju där alla minkar bor.. eller hur var det nu med alla ubåts larm på 80 och 90 talet..

Försvaret har fått mera pengar av Moderat regeringen.. Ja vi har ju som vanligt inte sett några av de utlovade pengarna men ändå, lovat har de. Fast det är ju så att de tidigare har dragit in betydligt större belopp från försvaret. Nu får de tillbaka lite grann, så att de ska kunna tanka stridsflygplanen.. om det nu kommer några ryska bombplan och kränker svensk luftrum..
Så står de upp.. moderaterna alltså, och säger att “vi satsar på försvaret” pyttsan.. de lämnar bara tillbaka lite av vad de tidigar konfiskerat..

Appropå strålande dag, så blev det klart i går att Tokyo ska arrangera sommar os år 2020.. Undrar hur det är med den radioaktiva strålningen från deras trasiga kärnkraftverk då.. De kan bli så att sommar os blir en strålande affär för Japan och att deltagarna gör strålande insatser och kommer hem strålande glada för att de fått vara med i detta oerhört aktiva OS..

God dag på er.

1 comment

  1. Jag har uppmärksammats på att det som hängde under helikoptern, inte var en ubåtsjaktshydrofon.. utan en röjsåg för att röja kraftledningsgator… Men inte sjutton jagar de väl ubåtar med sådan utrustning.. Inget förvånar mig..

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *