Nu hoppas vi.

En och en eller ibland också gruppvis hoppar de rätt ut, utan att ha en aning om vad som väntar. Är det modigt, eller har de inget att välja på? Nog tycker jag att de har klamrat sig fast extra länge i år heroiskt kämpande mot ett slut som är odiskutabelt, det bara blir.. Löven alltså.. Inte att förväxla med Lövén för han tycks få ett bättre och bättre tag i det politiska spelet. Han växer med uppgiften och växer in i rollen som Sveriges statsminister.. Han blir bra.. Bara vi andra kan fomulera en bra politik och komma överens om vad vi ska göra själva och vad vi ska göra tillsammans..

Nä men nu är det de vanliga löven som faller. Hösten är här solen tappar greppet och nattkylan kommer smygande. Då.. har trädets rot, sugit åt sig all näring ur löven, dessa små energiproducenter, Näringen lagras i roten för att den ska klara vintern och de arbetsamma löven.. de släpps till en säker död…

Något som inte släpps är Gotland.. Detta underbara Kalkstenshawaii som har betytt så mycket för så många av oss. Äntligen inser fösvaret att vi inte kan släppa ön vind för våg.. med risk för att den hamnar i orätta, ryska, händer. Nu placerar försvaret ut stridsvagnar där. Bra.. Få nu genast dit lite flyg, luftvärn, kustartilleri och flotta med så är ön snart välskyddad igen. Som den var när jag gjorde lumpen..

En annan ö som behöver skyddas är Esterön utanför Lindö.. Esterön som fått sitt namn efter fornnordiskan där Eyster, betydde öster.. Esterön borde alltså heta Eystra ön istället.. Men eftersom fornodiskan har tappat greppet på oss, så kan vi väl använda författaren, Johan Love-Almkvist, ö-namn istället.. Han döpte, Eystra Esterön till “Lycksalighetens ö” Det är väl vackert.
I dag ligger den där, vacker och lockande mitt ute på pampusfjärden, utan att någon bryr sig.. Stadsbyggare i Norrköpins kommun…. Bry er om denna vackra sago ö!

För ö-vrigt så ö-nskar jag er alla, en God dag!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *