Nu är dom uppe..på/i varv.

Varför ska du hålla på att trä därbak? Kan du inte använda underdelen som vanligt istället? Nä nä, det går inte. Hon är så framtung så risken är att hon ramlar ur annars..

Okay, med hjälp av en båtshake och en lina kunde vi lirka in lyftstroppen i propellerhålet på den här konstiga båten. Sedan var det lätt. Hon kom upp ur vattnet så fint och inte mycket sjögräs i botten heller.
Sista båten upp, nu är det vinter. Göta kanal gapar tomt.. Ja det är ju som kanalbolagschefen verkar vilja ha det. Nu satsas det på husbilsturisterna istället.. Båtfararna rackras han med, höjer priser och krånglar till.. Undrar vad sjutton han är ute efter.. Tänker han möjligen lägga ner båt trafiken på Göta Kanal?? Nä, så.. korkad kan han väl ändå inte vara, eller?

Täckställningar och presseningar kommer fram ur sina gömmor. Ögonstenarna ska täckas in i avvaktan på att jul och nyår raskas av, sedan går det snabbt mot en ny vår.

Jag använder den här kallare delen på året till att skriva nästa.. bok. Den var välplanerad men si.. det drar iväg på ett sätt som jag inte kunde förutse och det händer saker som gör mig helt överraskad.. Jag undrar om alla författare drabbas av såndant.. att boken och personerna börjar leva av sig själva helt oberäknat. Min roll som författare är att försöka hänga med i svängarna och skriva ned så mycket jag hinner.. Ja så konstigt det är..

Så god natt, god morgon och god dag till er alla, beroende på när ni läser det här.
Nu dyker jag in i bokens egen värld igen..

1 comment

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *