Det gungade..

Jag såg ut över ett hav..av människor. En hel del huvuden gungade framåt och bakåt. Andra uppåt och neråt. En del svände från sida till sida, som om huvudets innehavare ville säja Nej nej nej.
En del huvuden var alldeles stilla, där åkte axlarna upp och ner fram och tillbaka båda på en gång eller en i taget. Somliga rörde också på armarna..

Friskis och svettis?? Nej då absolut inte. Jag var på konsert.. Lyssnade på “megastjärnan” Jojje Wadenius. Hur många vet idag att ha är megastjärna?? Han har spelat med Amerikanska topp band, Blood Sweet and tears tex. Men med många fler. Vem vet att han har spelat med Simon and Garfunkel??
Inte Kvinnan utanför korvkiosken iallafall.. Jag åt en korv med mos före konserten där vid kioskluckan pratade jag med en dam i sina bästa år.. 35 kanske. Men hon visste inte vem Jojje Wadenius är..
Du är för ung sa jag, varpå hon genast replikerade, “Så ung är jag inte”..

Konserten var minst lika bra som jag hade förväntat mig. Fullsatt.. naturligtvis. Blandade åldergrupper, många ungdomar men en hel del jätte jätte gamla… något yngre än mig..
Scenen äntrades av en man och hans band… Inga sjåpigheter, inga divalater, inga spektakulära kläder inget fjant.. Men.. så bra.
Gårdagens kväll ska jag minnas länge, fantastisk musikalitet när den är som bäst..

God dag på er.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *