Vem tar alla pengar?

Vilken tur att jag inte åker tåg så ofta. Det är ju farligt. Underhållet på järnvägarna är så himla dåligt så nu finns risken att man hamnar i himlen om man åker.. Njaeä, det tror jag väl inte men visst är det tur att många tåg är försenade.
Men varför är det på detta viset.. Skulle rumpnissarna ha sagt. Och nu säger ansvariga i regeringen också det, “Varför är det på detta viset” Det måste vara banverket som saknar kompetens, säger de.

Men varför säger ingen att det beror på Avregleringen av tågtrafiken.. Vem som helst som har ett tåg, får köra på svenska banor.. Hur ska man då få till ett underhållsstopp när ingen tågoperatör är villig att avstå från sina turer utan en djädra massa ersättning från banverket… Det har ju inte banverket pengar till.. Inte regeringen heller, för de pengarna har gått till skattesänkningarna..

Nä jag hoppas att våra nya stats och kommunrevisiorer ska titta på det här.. Uppdrag granskning alltså.. För de förstår hur man kontrollerar. Bra gjort..

Uppdrag granskning kanske kan titta på varför våra bilvägar är så dåligt byggda med… Vem tar hand om pengarna för vägunderhållet?? För till vägunderhåll verkar de inte gå.

Hörni, god dag på er..

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *