(J)-aga skolan i ställen för eleverna..

Vi bedömer oss själva efter vad vi känner att vi kan göra, medan andra bedömer oss efter vad vi redan gjort.

Ett citat som kom på mig när jag lyssnade på den aktuella skoldebatten. Jag är helt övertygade om att inget svenskt parti ska slå sig för brösten och låtsas att “vi hade gjort bättre” För det är inte sant. Det är många som gemensamt delar ansvaret för de dåliga siffrorna i den sk PISA undersökningen. I min kommun, Norrköping, har mitt parti (S) haft ansvaret för skolan i hur många år som helst.. Så att då göra ett nummer av att det är andras ansvar att det går dåligt i skolan är oseriöst skitsnack..

Ett annat bra citat är att “När botten är nådd, har vi fast mark under fötterna” Låt PISA undersökningen bli den larmklocka som så väl behövs och hjälps nu åt att göra vår grundskola till världens bästa. Alla partier!

Det blev en himla harang i politikens tecken, det var inte meningen. Troligen kom de här tankarna på mig bara för att det regnar..

Hörni.. jag gör om det här i morgon, då skriver jag något annat. Det är ju lätt för mig. Men efter nio år i skolan är det inte så lätt göra om skolresultatet..

God dag på er, det blir sol senare idag..

1 comment

  1. Ja den regering vi har nu har ju misslyckats fundamentalt ,bara hoppas att när vi byter regering så satsar de mera på skolan för barnen är ju vår framtid

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *