Marknaden.. griper in.

Det ska byggas nya Ubåtar av den häftigaste sorten. Jättepengar för det företag som får ordern. Det blev Tysklands företaget Thyssen-krupp, som kammade hem beställningen med sin offert.
Förlorade gjorde Svenska företaget Kockum, ägare.. Tyska företaget Thyssen-krupp. Just det samma företag konkurerar med sig själv och kammar hem miljardorder..
Svenska Kockum… pyttsan det är inte mycket svenskt där inte. Vår flottbas i Karlkrona är invaderad av NATO, via Thyssen- Krupp..

Jag tänker på den gamle sjörövaren Withus som föreslog att Karlskrona skulle vara Svenska statens flottbas.. Helt ointagligt sa han. Inte då, Nato har köpt upp en bit i taget.

Men nu ska Australien köpa sig några ubåtar, undrar vem som får den ordern om det blir Tyska Thyssen-Krupp eller möjligen Tyska Thyssen-Krupp..
Marknaden och marknadskrafterna har talat.
Privat monopol! Utan konkurens eller insyn… Tvi attan

Marknadskrafterna, som numera sköter våra tåglinjer, skiter i att röja träd efter tågbanorna. Så numera kan det blåsa ner träd över spåren.
Därför ställer man in en massa tågavgångar så fort det blir blåsigt.. Här kammar de privata in storkovan.. Att strunta i förebyggande underhåll och att ställa in tåg, sparar jätte belopp som privatägda marknadsanpassade företag kan stoppa i egen ficka..
Du då? Du som skulle ha åkt med? Ja du får väl som vanligt ta bilen, det fungerar ju även om det blåser.. Ta med dig en motorsåg i bilen så klarar du allt..

God dag på er och känn er blåsta..

1 comment

  1. Men jag får nog ta en fogsvans eftersom jag inte kan starta en motorsåg och dessutom är livrädd för dem:) Micke hälsar tillbaka

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *