En slank han dit å en slank han hit..

I går skulle jag till stan. Fortfarande kallar jag Norrköping för stan trots att jag vet att det är närmare till Söderköping och att det också är stan fast det heter Köping.. Apropå Köping så… Förresten det hoppar jag över.

Jo jag var alltså på väg till Norrköping. Framför mig körde en grannfru tillika också en grann fru, ut på vägen. Härom året så halkade hon av.. vägen alltså, och körde i diket ganska rejält.
Hon har lärt sig av det, märkte jag, för nu körde hon mitt i vägen och farten var så låg så hade hon sänkt den någon kilometer i timmen till så hade hon kunnat åkt dit för felparkering.. Nå, nu var det inget fel med det för halka var av värsta sort.

Mellan Tåby och Tingstad halkbekämpas det normalt eftersom det är busslinje. Men inte nu. Väghållaren.. hade helt missat varningarna för “hastigt uppkommen” halka. Det var vad ungdomar brukar benämna för “snorhalt”

Jag ringde till radions trafikredaktion och berättade om halkan i akt och mening att de skulle gå ut med en varning till allmänheten.
Men fann mig plötsligt i en diskusion om hurvida den här vägen normalt saltas eller inte…
Hallå där! ropade jag i telefonen, jag trodde inte att jag hade ringt “ring P1” för att ha någon debatt, jag vill bara upplysa om halkan och be dig varna andra..

Jag hörde in vad han svarade för jag la på luren, eller rättare sagt stängde av mobilsamtalet..

Idag är det 5 grader varm så jag hoppas att det är halkfritt.
God dag på er.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *