“Ministern”.. och hyrläkarna

I går ringde han igen, ministern.

-Ser du va faan dom håller på med.. ropade han.

Ministern är ingen minister men, han var postbud på rådhuset på 60 talet, så vi kallade honom minister. Nej svarade jag jag ser inte något vad menar du?

– De här läkarna menar jag. De vill ju för sjutton inte jobba som vanliga människor. De ska jobba skift men säger ifrån om det. De jobbar bara dagtid och alla annan tid ska de ha kompledigt för. Så är det borta ett halvår och jobbar som “Hyrläkare” på andra ställen. Inte faan får man väl hålla på så där?

Jo det tror jag att de får, de har väl arbetstidsavtal lika väl som vi andra. Så det är nog okay.

– Men hör här din gamla gråsosse, vi betalar deras utbildning.. Ja kanske inte jag längre för jag har ju ingen inkomst, men du och alla andra. Ni betalar deras fina utbildning, är det då för mycket begärt att de ska jobba på och göra sitt bästa för oss, istället för att på alla möjliga sätt sko sig på skattebetalarnas bekostnad.. Är det för mycket begärt det?

Ja du har kanske en poäng där, men betalar de inte sin utbildning själva?

– Näru gråsossen, dä gör de inte. En del studilittratur betalar dom, men det får de ju studiebidrag till. Lärare, alla undervisning, stora vackra hus att vara i det betalar vi.. ja eller du då.

Men hör nu ministern varför har de så stora studieskulder då?

– Det är deras kostnader för mat, kläder, semesterresor och sprakande fester under studietiden. Det får de låna pengar av oss till… ja av dig då.. till låg ränta.

Ja du ministern, det låter ju lite bestickande för läkarkåren det du säger. Men jag undrar om du verkligen har rätt?

– Det är klart att jag har rätt. Men du ska alltid försvara de där djävla roffarna i samhället.. de där som bara skor sig på våra skattemedel..
Men du, nu måste jag sticka, jag ska hämta lite försörjningstöd i dag, så jag inte svälter ihjäl.. Klick..

Idag var han på en djäkla humör ministern. Han kanske inte hade haft pengar till mat på några dagar. Försörjningsstöd bir ingen fet på.

God dag på er.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *