Reseblogg 3

Väderprognoser är numera som horoskåp. Det finns så många och de är så olika så jag kan hålla på och leta tills jag hittar en som är bra, som jag vill alltså, då är den bra.. Men sedan kan jag svära hjärtligt på de dåliga prognosmakarna när inget stämmer.. Bättre med horoskåpen för stämmer inte de så struntar jag bara i`t.
Apropå prognoser så kom jag att tänka på Kommunstyrelsens ordförande, hur sjutton kan han…. visst jag, resblogg var det ju..

Torsdag den 9 juli.

Det här är inte klokt.. Mössa, vinterjacka och vantar mitt i juli..

Det var som en kall höstmorgon när vi seglade iväg från Verkebäck. Vi styrde söder ut och hoppas på värme, men inte en chans.. Det blev bara kallare och kallare.. Den västliga vinden var på hård och kall som värsta indrivaren på ett inkassoföretag..

Men vi ska inte tappa sugen och sticka hem. Men vinterkläder på körde vi motor genom en inre led hyfsat välskyddad men bitvis så trång och grund att vi brukar kalla den stenleden.. Vi klarade oss och mot kvällen kom vi in till Figeholm. En lite stillsam ort utan några möjligheter till förlustelser.. Nu gjorde inte det något, för det spöregnade så vi satt under kappellet och huttrade. Den här värmeanläggningen jag har i båten som jag skulle ha lagat i flera år är fortfarande utan funktion.. Tänk vad fort jag glömmer hur kallt det kan vara..

Nähä in under duntäcket och tänka varma tankar så klarade jag natten ändå. Kvällens sommarpratare… bara ordet sommarpratare, är ju ett hån när jag med nagelspräcken och stela fingrar försöker tina upp under täcket.. Somnar av utmattning, rädd för att jag har frusit ihjäl när jag vaknar.

Fredag den 10 juli.

Nordvästlig vind, äntligen. Kall som sjutton men ändå åt rätt håll. Idag tar vi kom vi överens om, Kalmar kanske längre… Visst du vackert när vi var i höjd med Borgholm, urblåsta och nerkylda kom vi fram till att det skulle bli svårt att laga mat i den här hårda sjögången.. Vågorna var nog nästan en meter höga…

Vi var snabbt överens om att gå in till Borgholm istället.. Men si, att anlöpa Ölandshamnar i västlig vind det har sina sidor, hur det gick täcker jag inte berätta..

Lördag den 11 juli.

Vinden pep i på väst igen, vågorna inne i hamnbassängen var inte så höga men dock störande.. Med uppblåst gummibåt och gemensamma krafter drog vi ut fören på båten och förtöjde i två bojar, aktern vände vi mot bryggan så det blev bra att gå av och på. Nu var det väl fastbundet så nu kunde vinden ta i bäst den ville..

Då.. avtog den, solen tittade fram och började värma. Nu när vi hade garderat oss ordentligt.. Ja ja aldrig kan man vara riktigt nöjd.. Ja strunt samma dagen har varit fin den bästa på hela veckan så just nu firar vi med en liiiten grogg, skål på er, hoppas värmen håller sig nu för i morgon fortsätter vi våra äventyr kurs söder ut..

1 comment

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *