Reseblogg del 4

Söndag den 12 juli.

Klockan sju la vi ut, utan frukost.. Hela kroppen protesterade mest magen..

Jag förklarade flera gånger att det strax ska bli mat vi måste bara komma iväg först vi ska hinna långt idag.

Magen knorrade högljutt, men.. fick ge sig.

Janne protesterade ingenting, ”ja det är klart att vi sticker, men en kopp kaffe och en macka då?”

Nej inte heller det.

Vi kom ut ur hamnen varifrån kom vinden tror ni?? Nordvästvinden kom från sydväst.. Rak motvind alltså.. Fanken då inte en prognos har stämt..

Vi beslutade snabbt motorgång och frukost..

Ölandsbron dök upp ur havet först bara högbrodelen, det såg ut som om bron hade rasat i båda ändarna.. Men det hade den inte när vi kom närmare så såg vi att den var intakt..

Men lite läskigt var det, så läskigt att det gick kalla kårar på min rygg och fy så kallt det blev. Vinterjacka, mössa och handskar gick det åt i snålblåsten.. Förresten den var inte så snål det drog som sjutton när jag stack upp ansiktet över tak kanten.

Kristianopel, södra Kalmarssunds pärla.

Där kom vi sakta inkörande sent på kvällen.. Längst in i bassänghörnet tror alla att det är för grunt så där var det ledigt. Jag har varit där förut så vi körde helt enkelt in, inga problem.

En snabb rundvandring i byn fika på ”salt & Sött” ett inbrottsförsök i kyrkan…

Jo det är så att när jag kommer till en kyrka så försöker jag alltid få igång kyrkorgeln, så också här, men det var låst in till orgelläktaren.. Jag kollade på låset och övervägde en sekund… Men vad skulle folk säga? Andra får bryta sig ur kyrkan och jag tänkte bryta mig in i den… Fy skäms.

Måndag den 13 juli.

Också idag kom vi iväg skapligt.. Också idag var vinden nästan noll men.. mitt i mot. Också idag körde vi motor.

När vinden fram på dagen ökade något och vi hade kunnat börja kryssa, så insåg vi att det skulle vara fullt i hamnbassängen vid Utklippan redan tidigt på kvällen så vi behöver sno på..

Motor hela vägen alltså.. Tur, för det blev många båtar i hamnen.

I morgon du Janne, sa jag, då ska vi ro över till huvudön och fika äta lunch titta in i fyren titta på deras museum, det är så fint.

Tidag den 14 juli

Inte då, när vi rodde över fick vi se att Kryssarklubben har lagt ner alltihop, ja husen var kvar men ingen verksamhet alls..

Besvikna rodde vi tillbaka, gjorde loss, satte segel och seglade in till Blekinges Sandhamn en välskyddad hamn med bra bryggor och fin hamnservice..

Vilken skillnad alltså.

I morgon ska vi spana efter U-båtar och grodmän här i skärgården, det är ju här de brukar hålla till och.. Alla grodmän pratar ryska med en konstig Amerikansk brytning..

Det blir spännande..

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *