Reseblogg 6

Den 15 juli

En kvarliggardag i Sandhamn. Vädret är vackert men blåsigt. Att stanna kvar i hamnen var ett lätt beslut. En cykeltur till Torhamn för fika och handlande i butiken.

Efter det så blev det bok läsning kaffedrickande och bryggvandring. Mot kvällen fick vi höra rykten om striptease på hamnkrogen, lite diskret gick vi dit och låtsades att vi inte visste något om föreställningen och det stämde… att vi inte visste för naturligtvis var det inte någon striptease där inte. Det blev skink-paj och starköl istället… skinka som skinka tänkte jag..

Den 16 juli

Morgonen var fin fortfarande en hel del vind och naturligtvis västligt. Med Forddieseln på halvfart körde vi inomskärsleden in mot Karlskrona. Att det bitvis är smalt och trångt störde inget för det var inte en enda båt ute. Båtfolket har tappat sugen och åkt hem för att beställa solresor..

Vi passerade Möcklöbron med god marginal på höjden. Det var ca 18,5 meter segelfri höjd och det räcker gott med 18..

Karlskrona marinmuseeum blev tilläggsplats men utan tillgång till dusch och toa fortsatte vi till Saltö Fiskehamn.

En fin kväll med gladjazz från en levande lite orkester i fiskrestaurangen blev god kvällsunderhållning. Ost, skorpor och rödvin stod på kvällsmenyn. En typiskt fin kväll.

Den 17 juli

Snabbpromenad till Dragsö camping. Vi skulle åka ett litet tåg, genom stan till marinmuseet . Tåget gick så sakta så vi hade sparat tid på att gå direkt utan tågåkning.

Museet tog hela dagen, mycket intressant och den nya ubåtshallen är unik i sitt slag. Rekommenderas varmt.

Den 18 juli.

Vaknade till omskakande nyheter.. Vår Statsminister är sjukskriven och in rycker inte vice statsminister Åsa Romson….

Nääe säger bulländerna i mitt partis ledning, den posten tar vi hand om själva.. Hur faan ska det byggas förtroenden mellan regeringspartierna om man gör på detta viset.. Varför gör dom på detta viset, skulle varenda rumpnisse ha sagt.. Visst jag det är ju dom som har gjort det.

En lugn dag i sällskap med Jan Mårtenssons ”Akilles häl” stadigt förtöjd i fiskehamnen och ganska skönt väder..

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *