En fantasifull morgonpromenad.

En något märklig morgonpromenad idag. Redan efter hundra meter så stannade lånehunden.
Trots lock och pock så tog han inte ett steg till. Eftersom att jag tror att hunden är klokare än mig, så vände jag och lät honom gå hem igen. Antagligen var det så att det var frukost beställd tills han kom hem och då var det dumt att dra ut på det med en onödig promenad, tyckte han nog.

Jag fortsatte. Gråmulet med lite regn hängande i luften dock många varma grader, gjorde fåglarna hysteriska av glädje, det var ett öronbedövande kvittrande i alla buskar. Eller som damen i Motala sa på sin dialekt “Fögla ilvröler på möran”
En gök, kokoade så han satt i halsen ibland. Det var en västergök.. västergök är bästergök.. Jag är inte säker på väderstrecket, mina hörapparater gör det svårt att bestämma varifrån ljuden kommer, så därför bestämde jag att det kom från väster.
Det är som mitt parti (S) man hör en massa men kan bestämma själv var det kommer ifrån…


I början på första backen såg jag våra Moderater.. En vacker väldoftande syrenhäck, men.. bakom den lite dolt, såg jag samma gamla unkna torp som vanligt..


Uppepå nästa backkrön stod dom… Folkpartisterna.
Dom var inte många men oj så raka i ryggen! Dom vaktar minsann så inga inkräktare kommer hit.. Rakast i ryggen och längst fram står kanonpelle.. Björklund alltså. Men nära bakom honom kommer Birgitta Olsson med rakryggad gång och säger.. Flytta på dig kanonpelle!

En bit bakom kommer Centerpartiet.. Varning här är det starkström, utropar Anni Lööf.. Men jag ser nog, det är samma gamla svenska rödgran som vanligt.. Ingen ström i den inte, men försurar marken gör den.

Jag det var en märklig morgonpromenad, fantasi full och inte så lite skön. Fyrtio minuter tog den.. Gick sakta idag!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *