Det rasslar under stenarna!

Så ofta har jag hört om ondskan, ondskan som inte går att förgöra, Med samlade krafter från stora delar av världen fördrevs den i mitten på nittonhundra fyrtiotalet, till sina underjordiska gömmor i centrala delar av Europa.
Ingen vet riktigt var gömmorna finns och en del försvann bort till främmande kontinenter som t.ex. Sydamerika.
Men alla var överens om att slå ner dessa ondskans varelser var än de dök upp.
Ingen ville någonsin ha med dom att göra igen.

Igår såg jag en av dom… i en blomrabatt utanför riksdagshuset under de bedrägligt vackra blommorna tittade en fram. Jag stod nära så jag såg tydligt, Ögonen var gula och ondskan kändes i luften. Ondskans ögon doldes av glasögon, benen såg ut som vanliga människoben men de var förkrympta och svansen hade en tretungad spets.
Det prasslade när den rörde sig. den kröp sakta mot riksdagshusets ingång. Helt utan att synas följde den kantstenarna ända fram till trappan, där gömde den sig.
Jag stod kvar och undrade vad det var jag var ögonvittne till och efter tjugo minuter kom hon, vår energiminister gående, arbetsdagen närmade sig för henne.
Hon var ganska ny på sin post och lite okunnig. Men sprungen ur det kristna ordet så var hon säker på att hon skulle få hjälp av högre makter när det behövdes.
Så hon tog sig frejdigt ann sina uppgifterna. Om det hon sa var sant eller inte var inte så viktigt, hon kunde ju alltid få syndernas förlåtelse vid söndagens högmässa. Och syftet var ju ändå gott.
När dörr automatiken öppnade tog hon ett steg in över tröskeln, vänstra foten blev kvar på trappan ett ögonblick och blixtsnabbt var den lilla varelsen framme och stack in sin treuddiga svans i hennes vad. Hon skrek till och sparkade med benet så varelsen for iväg, men försent hon var redan stungen i benet och det gjorde riktigt ont..
Skolministern kom steget efter och rusade fram, varelsen lyfte på svansen och var beredd för ett utfall också mot skolministern men han hoppade undan och med en välriktad spark förpassade han varelsen långt ner mot blomsterrabatterna.

Varelsen försvann blixtsnabbt in under stenarna men muttrade. Jag fick in giftet i henne, men han kom undan, den här gången…
Ondskans kreatur hade gjort ett utfall…
Passa er!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *