Inomhusaktivitet…

Med en retarderande, kraftig förkylning i kroppen så bestämde jag mig för ännu en dag inne och hemma.
För att inte latmasken och tråkmåsen skulle ta livet av mig så hade jag planerat en så kallad, speciell huslig aktion.
Jag skulle laga en av mina sköna fåtöljer som hade gått sönder efter bara fjorton års intensivt användande… En ihophållande träskruv hade ryckts ur så spånet rök åt alla håll… Bara för att jag gjorde en slalomstart ur fåtöljen med mina hundra kilo, placerade på armstödet när jag bestämt tryckte mig iväg med dödsförakt nerför backen…
Ja det gick ju inget bra. Så idag började jag skruva isär underredet på fåtöljen för att försöka lista ut hur den skulle lagas …

Som erfaren träbåtsägare så såg jag vilka verktyg jag skulle behöva. Det var bara att pulsa ut i snön för att hämta verktygen i garaget. Pulsa var ordet, det var säker tio centimeter blötsnö utanför trappan eftersom jag anser att om man inte bråkar med snön, så smälter den bort vartefter.
Men ibland måste man ju ha tålamod!
Nåväl, fel verktyg blev det, så det var bara att pulsa ut till garaget igen. Ja det blev faktiskt ett par rundor till så nu är gången till garaget väl upptrampad..

Jag fick isär det motsträviga underredet så jag såg att det behövdes limmas och skruvas ihop. Limmet hade jag fått med reda första garage rundan, så nu klämde jag i rejält med lim, därefter skulle bitarna riktas så skruven skulle gå ner i samma skruvhål.. jävlar vad lim kladdar när man inte får ner skruven direkt utan måste dra fram och tillbaka, och dessutom lossa på flera ställen… Göta Petter så det såg ut…

Nåja nu passade bitarna ihop, så det var bara att trycka i nytt lim för den första omgången var utkletat på allsköns konstiga ställen..
Jag drog ner skruven och det fanns lite gängor kvar som kunde hålla den på plats medan jag skulle dra åt tvingen… Tvingen ja, var faan är den?
I garaget..
jag fick tag i ett litet spännband som skulle hålla bitarna på ungefärplats.. Medan jag hämtade en tving i garaget! Men!
Alla tvingar var borta… Dom ligger ju i akterruffen på båten..
Jag hittade en, under gräsklipparen som stod bredvid Snöslungan.. Jag drog snöslungan åt sidan och lyfte lite på gräsklipparen så jag fick tag på handtaget på tvingen och började dra ut , drog och drog.. Så jäkla stor!!

Jag fick med den in, och kunde klämma ihop delarna på stolen. Tvingen står upp ur stolens underrede som ett höghus i ett villa område.
Nu ligger stolen där, upp och ner och väntar på att det kringspridda limmet ska torka…

Tjingeling!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *