Dagens reflektion.

Zlatan står över landslaget

Höga röster stora rubriker och starka ord om detta. Men vad gör det att Zlatan inte vill vara med i laget efter så lång tid?

Ett lag bygger på att någon annan kliver in och laget står inte och faller med en lagmedlem. Det är så oberoende av om laget spelar fotboll eller är ett arbetslag på jobbet. Felet blir när allt ljus sätts på en medlem i laget när det i verkligheten är alla som gör sitt.

Ett lag måste bestå av människor med olika egenskaper och kunskaper där de tillsammans ska leda till ett önskat mål. Det skulle aldrig fungera om vi bara har backar i ett fotbollslag eller bara slagverkare i en orkester eller bara tekniska experter i ett arbetslag i industrin.

Allt annat kallas likriktning och det brukar inte vara särskilt effektivt. SSå sätt ljuset på hela laget se de olika insatserna och var tacksam för att det är så.

Zlatans frånvaro är inget problem.

För övrigt anser jag att Norrköpings kommunalråd Eva Andersson är en lysande förmåga i ett bra lag. Hon gör en mycket bra insats på sitt lite stillsamma sätt. Heja Eva!

Nu har jag sagt det.

1 comment

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *