dagens politik

Jag hörde på radion på morgonen hur en moderat riksdagskandidat uttrykte sin avund på Gudrun Schyman. Ska det vara någon att vara avundsjuk på? Schyman ska tydligen vara med på TV4 spektaklet -Lets dans- och det är ju väldigt orättvist enligt moderaten Mari Abrahamsson, tillika proffstyckare i TV´s soffor och dessutom moderat ledarskribent i en större moderat tidning. Hon som arbetar i den klart moderat dominerade svenska pressen är alltså avundsjuk på att Gudrun Shyman ska få vara med i ett spektakelprogram på tv för det – kan gynna feministisk initiativ – säger den moderata riksdagskandidaten Mari Abrahamsson. Sicket trams, moderaterna som alltid tjatar om att medborgarna ska bestämma själva, politiker ska inte lägga sig, politiker ska inte vara förmyndare för folket osv. Men så fort de blir avundsjuka, så ska de lägga sig i och vara förmyndare. Vilken djäkla dubbelmoral: Fy skäms Mari Abrahamsson Moderat.

Det lutar åt en Norrlänk i Norrköping. En vägsträckning som ingen annan en vägverket och en del kommunala politiker vill ha. Vägverkets ledamöter på samrådsmötet demontrerade tydligen en ovilja mot alla ifrågasättande och tveksamheter som människorna på mötet förde fram. Det är skandal! Vägverket är vårat verk, vi medborgare och skattebetalare i Sverige. Och när våra anställda på vägverket är ute på möten med oss, så är det sina uppdragsgivare och sina ägare de träffar. Då ska dessa tjänstemän lyssna vördsamt, ta åt sig av vad ägarna säger och rätta sig efter det. Om de till äventyrs inte vill acceptera våra demokratiska regler i samhället, så ska de byta jobb omedelbart. Vi får nu se hur våra…. företrädare, i kommunen respekterar folkviljan. Kanske finns det flera där också som bör byta jobb, men det kan ju vi väljare hjälpa dem med i nästa års val.

Om vi nu inte vill ha en Norrlänk genom Norrköping så ska vi väl för tusan kunna slippa det. Folkomrösta!

Nu ska det var alkoholfritt på sjön. Bra, men det har alltid funnits regler som sätter stopp för sjöfylleri. Enligt Sjölagen, får ej fartyg framföras av person som anses vara för berusad för att göra det på ett säkert sätt. Bedömningen görs av Kustbevakningen eller Polisen. Nota bene, här behövs ingen alkotest.. det är myndighetens bedömning som gäller. punkt slut,.

Tyvärr har väl inte våra myndighetsrepresentanter varit tuffa nog att stå upp för sjölagen i detta avseende.

Hur ska det nu gå när jag ska skåla med “kjejsarn” på Aspöjafjärden vilket naturligtvis är ett måste, bland oss skrockfulla sjöfarare.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *