Helgtankar

2:a advent. Helgen har för min del präglats av fest. Inte så att vi festat för att fira ankomsten av Jesus utan för att jag och några till avrest från Billerud i Skärblacka med pension. Vår (Skärblacka bruks) tillförordnade platschef, (den ordinarie platschefen försvann med mycket kort varsel, varför får vi inte veta) höll ett lättsamt tal till oss och berättade att vi har betytt mycket för bruket och att det är mycket kompetens som nu lämnar bruket.

Det kan han säga nu när vi inte ska löneförhandla längre. Men…. bruket har också betytt mycket för oss som slutar nu. Det har för många varit mer en trettio år av ekonomisk trygghet för oss. Det är vi glada för. I övrigt har helgen innehållit två födelsedagar i vår omedelbara närhet. Bara trevligt.

Trevligt är det också för boxningsklubben Akilles som har fåt Norrköpings kommuns – fem i tolv pris- Ett pris som delas ut till den eller de som har gjort något extra för att främja människors lika värde. Så, det betyder att i den klubben pucklar man på varandra utan hänsyn till hudfärg….. Jaja de är iallafall mer förtjänta av sitt pris en vad Barrak Obama, USA´s presidenten, är av sitt. Han har ännuså länge inte ökat på världsfreden någonstans men trots det får han Nobels fredpris. Ur led är tiden.

Appropå ur led, såg jag i bladet att Paul Anka inte längre står ut med sin fru. Hon Ankan som reser runt i världen och berättar hur man ska behaga sin man, iallafall hon som är en riktig kvinna. Hennes modell att ofta bråka med sin man gapa och skrika så polisen måste ingripa dessutom misshandla stackar Paul med att slänga isbitar på honom. En så kall kvinna ska man noga akta sig för.

I Norrköping kan vi glädja oss åt våran kommunledning. I väntande jultider står de för överaskningar. Ett nytt storkök ska byggas i kommunens regi. Men vem som beslutat det är det ingen som vet. Folkbladet har försökt få fram sanningen, sina vana trogen, men det var bara rörigt. En stund så verkade det som om några tjänstemän styr och ställer själva….? men så kan de ju inte vara i en demokrati… Visserligen har det ju varit konstiga beslut tidigare: Basket em för ganska många år sedan. Simhallsutbyggnad för inte så länge sedan, Idrottsparken alldeles nyligen. Allt detta med tydliga otydligheter ur demokratisynpunkt.

Ja säger bara det att det är nog tur för Norrköpings kommun att inte Tage Danielsson lever, vilken underbar satir han skulle kunna fått till över Norrköpings kommuns handlande.

Nu är det Kortvågs tid. God dag.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *