Ut i kylan.

Jag ska börja med att konstatera att min blogg läses ända bort i USA. Jag skrev häromdagen att jag kände tveksamheter inför att det hollänska sportbilsföretaget skulle köpa SAAB. I går läste GM:s ledning vad jag skrivit och stoppade affären bums. Bra tror jag. De var ändå inte ute efter att rädda SAAB. Men i själen på en gammal SAAB fantast svider det, som ni förstår.

SAAB har hamnat i kylan som det uttrycks i dagens Folkblad. Det har vi också. Här pratar man om att det är så hemskt kallt och snökaos har vi ju. Under mitt liv, som börjar att ha varit ganska länge, kan jag påminna mig många tillfällen med både mycket mera snö och, hör och häpna mer en dubbelt så kallt som vi har nu. Så tänk på det. Det kan bli mycket mycket värre.

När det blir kallt brukar tågen sluta att fungera, växlarna fryser och trafikledningsystemen spökar, det kanske blir lagom till jul. Tågen fungerar ju inte nu heller iallafall inte x-2000 när det gäller deras rullstolslyftar. Men jag drar mig till minnes att de brukar sluta att fungera lagom till stora trafikhelger. Det är ju lite tur för SJ för det vållar en del besvär med rullstolar och plats tar de ju också. Men inte kan det väl var någon tanke bakom detta??? Eller hur SJ?

Tanke bakom, jag undrar om östgötalandstinget tänker något, när de med vrinnevilistans politiker i spetsen, slår sig för bröstet och talar om att de minsan har kortat vänteköerna till vården. Javisst, men det pratar inte sanning, köerna har minskats genom att människor har placerats om till en inte officiell kö vi de till fällen som de av olika orsaker varit tvungna att tacka nej till en tillgänglig plats. Då heter det att: “de har frivilligt avstått från tre månaders regeln” Hur kan landstingsledningen skryta över kortade köer och veta att det är så här de löst det????

Finns det ingen som kan stoppa Söderköpings kommunalråd! Han fortsätter att tjata om en båtlyft som ingen förutom han själv vill ha. Han är ju envis på gränsen till dum.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *