Andra juldagen

Annandag jul eller som vi östgötar säger – anda jul- är inne. Det är jag med. Ute är det -2 grader och snöglop. Vinden är nordostlig och det biter vasst i kinderna. Jag vet, för på morgonen var jag ute på en hundpromenad ett par kilometer. Det fick räcka, nu är det braskaminen som ska eldas, en bra syssla idag. Vet ni att enligt Bondepraktikan så återspeglar de tolv första dagarna efter julafton, varje månads väder för det kommande året. Februari blir inget vidare alltså, ett par minusgrader och blåsigt, lite nederbörd och mulet. Nåja det är väl inte så ovanligt när det gäller februari så den prognosen tror jag på. Undrar vad smhi säger om det.

Wetterstrands popularitet ökar stort Maria Wetterstrand drar upp betyget för MP:s språkrör med 16 procentenheter till 52 procent i en ny Sifomätning om förtroendet för partiledarna. Högst förtroende har väljarna för statsminister Fredrik Reinfeldt. (TT)

Detta citat har hämtat från TT:s hemsida. Det är inte så konstigt att Maria Wetterstrand (MP) blir mer och mer populär, hon pratar på ett sätt så jag förstår henne, det finns sällan någon ironi i hennes budskap, hon är enkel, tydlig och väldigt kunnig. Hon är den bästa kommunikatör som jag har sett någon gång. Så det är enkelt att förstå hennes popularitet.

Fredrik Reinfeldt är dock populärast och det förvånar mig inte heller. Han är också en bra kommunikatör med enkla budskap som ger intryck av att vara vänliga. Tex hans kommentar om Volvo och SAAB´s problem. Där slog Reinfeldt fast att – Kan dom inte bygga bilar som människorna har råd att köpa så klarar dom sig inte- Mycket rakt och tydligt men vad betyder det egentligen? Jo att var och en får klara sig själv och den som inte klarar sig den skiter vi i, de får gå under.

Samma resonemang har han fört när det gäller A-kassa och sjukförsäkring. Alla ska jobba och de som inte klarar det får skylla sig själva. Att jobben inte räcker till alla spelar ingen roll, då får den som begär lägst lön ta jobben som finns. Det är därför Moderaterna är för en fri invandring till Sverige, det skapar konkurens om jobben och den som jobbar billigast får jobbet…

Kommer ni ihåg att han höjde bilförsäkringspremierna förra året? Därför att försäkringsbolagen ska stå för kostnaderna vid olyckor, inte skattebetalarna. Visst låter det bra? Men, verkligeheten är att samhället ändå står för kostnaderna vid trafikolyckor och försäkringsbolagen har bara ökat sina vinster.

Så kan jag hålla på och genomskåda varje åtgärd som Reinfeldt har vidtagit, där jag drar slutsatsen att var och en ska klara sig själv och den som inte gör det får gå under. Det är oerhört syniskt och så långt från solidaritet som man kan komma. En man från en hjälporganisation sa på TV igår att, – Man ska hjälpa andra för plötsligt händer det något som gör att andra behöver hjälpa mig-

Klokt va?

1 comment

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *