Nyårsafton 2009

Nu är det nytt år pågång, då händer en massa saker bla. verkställs nya regeringsbeslut tex:

1. Skattelättnaden som har funnits på vindkraft el försvinner… Det kommer alltså att bli dyrare med el från vindkraftverken. Jag häpnar, det är så den borgerliga regeringen vill hjälpa till att få fram alternativ till fossilförbränning och kärnkraft. Snacka om dubbelmoral.

2. Miljöskatten på konstgödsel tas bort…. Konstgödsel som är ett fördärv för vår natur och orsakar övergödning i våra sjöar och hav ska nu bli billigare! Miljöminister Andreas Karlgren svar är – Vi tjänar ju inget på att slå ut det svenska jordbruket. Snacka om dubbelmoral.

3. Det blir tillåtet att jaga varg i sverige. Dock i begränsad ofattning. Jakten ska inte bedrivas med hund för det är farligt för hunden, vargarna biter ihjäl jakthundar för jägarna. Sanningen är att svenska jägare skjuter ihjäl flera hundar av misstag per år en vad vargen biter ihjäl. Så skydda istället hundarna från jägarna, den vore mer lönsamt. Jakten kommer att bedrivas bla med lockpipa, en visselpipa med ett läte som påminner om en hares “dödsskrik” enl jägaren. Men… då kommer det många rusande, Räv, Katt, Kråkor, Korpar, och eventuellt också jägare. Vi får hoppas att de med lockpipa försedda jägarna inte skjuter på alla som lockas fram av harens dödskrik.

Appropå dödskrik, så tänker jag på den förfärande panik som svininfluensan skapade i vårat land. Hur experterna satt i TV sofforna och med blöta ögon och ruskigt allvarliga röster, talade om vilken katastrof som var under uppsegling. Alla blev vettskrämda. Idag är det tyst, nästan inget prat om det längre. Svininfluensan är förpassad till Radions program 1, alltså inget nyhetsvärde längre. Konstigt tycker jag. Hade det då inte varit bättre att förpassa svininfluensan till P1 på en gång så hade det säker varit mycket lugnare bland människorna.

Nähädö, för första gången tänker jag hålla med landstingspartiet Vrinnevilistans, företrädare Lars Pettersson. Han sa i ett tidigt skede av svininfluensahysterin, att han skulle minsan inte ta någon vaccinspruta inte. Och, sa han, om regeringen är så angelägen om att värna folkhäsan plötsligt, så är det mycket bättre att satsa alla dessa vaccinpengar på att att få människor att sluta röka. Rökning tar många fler människoliv i vårat land en vad influensa gör.

Så där tycker jag att han, Narkosläkaren Lars Pettersson, har fått en poäng.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *