Söndags tankar.

Tre dagar in på det nya året och det är fortfarande kallt. 11 grader minus tänk er att en bra sommardag kan det vara 40 grader varmare… Vårat klimat ger en stor spännvidd både när det gäller temperatur och fritidssysselsättning. De senaste dagarna har utsikten över fjärden bjudit på en mängd isfolk. Jag menar de som åker skridskor. Ett tilltagande folknöje. Att för egen kraft åka över isen i ett landskap som är totalt annorlunda mot de varma sommardagarna, är härligt. Att åka skidor i ett bra spår i vacker natur och med vackert väder är också underbart. Höjdpunkten är dock när termosen och ostmackorna tas fram och avnjuts i solskenet på isen eller i skidspåret. Det går också an att bara ta en promenad, iförd kläder avsedda för vinter, kan jag gå länge och bara må bra. Och föralldel, det går för sig att sitta inne gärna vid en tänd braskamin och bara ha det varmt och skönt. Visst har vi det härligt i vårat underbara land.

När jag skrev gårdagens blogg påstod hustrun att det var mycket gnäll. Eftersom hustrun är en klok hustru, så bestämde jag mig för att minska på gnället och försöka se det som är fint omkring mig. En föresats som kanske inte är så tokig. Det är så lätt att slinka in på gnällinjen och peka på allt som inte är bra istället för att försöka se det som är bra och sprider glädje.

Just nu har vi en tid med kontakt bland Östergötlands radioamatörer via kortvågsradion. En mycket trevlig hobby som varmt kan rekomenderas. Lite senare ska det bli en långpromenad med hunden, en för tillfället lånad liten Vachtel tik som är alldeles full av glädje och energi. Hon älskar snö och kan springa hur länge som helst och vara lika glad hela tiden.

Ok, nu ska jag äta frukost och ta vara på dagen.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *