dagens politik

Får vi inte bestämma så vill vi inte vara med. Det är vad den moderata innre kretsen runt Rienfeldt säger i nyhetsmedia. Riddare Rienfeldt förlorar alla sina tillgångar om han förlorar Tuornespelet i september 2010. Borgen faller, Bilt kommer inte att hålla ordning på EU och Littorin slutar arbeta, om han nu har gjort det någon gång. Jaha så kan man ju agera om man är en äkta moderat, -Jag ska ha allt eller så drar jag och tänker inte hjälpa till med något annat-

Appropå att hjälpa till med annat. För några år sedan steg det privata företaget Carema, fram på arenan och deklarerade att de minsan skulle sköta våra vårdfrågor på ett bättre sätt en vad det offentliga klarar. Nu kan jag läsa i bladet att Carema backar ur vårdcentralen i Boxholm. “Vi klarar inte att få hit någon läkare, bara hyrläkare och det blir för dyrt” Ja så är det, Landstinget har i många år fått dragits med detta och de kan inte backa ur och säga – det blir för dyrt – de måste klara uppgiften ändå och visst blir det dyrt då. Jag konstaterar att det “Privata alternativet” bara fungerar där det är enkelt att plocka russinen ur kakan.

Plocka russin ur kakan, det är många som tror att det går att göra med nakenscanning på våra flygplatser. Men så är det inte, det blir inga nakenfotografier möjligen vissa konturbilder. Det är inget att hetsa upp sig för.

Hetsar upp sig det gör MUF, moderata ungdomsförbundet, över vargjakten. Vi har blivit lurade av jägarnas jaktlobby, vi har inte fått veta sanningen. Säger MUF´s ordförande. Inget konstigt med det, jägare är bra på att ligga i försåt alternativ att gå klappjakt. Och, den klappjakt som varit för att få till Vargjakt är ju jättestor. Dessutom så är ju den sanning som bekräftar mina fördomar, oftast den enda sanningen. Det gäller nog säkert också moderater. Andreas Carlgren lyser som vanligt med sina eleganta svar. När Vargjakten ifrågasattes svarade han som miljöminister att: Ni förstår väl att det bara skjuts vargar som är skadade av inavel…. Hur kan man skilja ut dem? Nu har väl Andreas Carlgren halkat ordentligt.

Appropå halka så kan vi varje dag läsa om olyckor i trafiken som beror på halka. Är det riktigt sant?? Är det inte så att det framför allt beror på för korta avstånd mellan bilarna och för hög fart? Varje gång som jag är ute och åker så kommer det bilar 10 meter bakom mig. Hur ska de hinna stanna om något händer framför. Vilka djäkla puckon!

Nu ska jag läsa på vad Mona Sahlin säger om regeringsamverkan med andra partier efter valet. Som jag tidigare sagt, så är det redan bestämt med vilka partier vi i mitt parti ska samverka, så jag hoppas att det inte är det samarbetet som hon nu ska schabbla till!! Jag återkommer i frågan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *