Dagens reflektion.

Idag tryter tiden. Vi har en hund inackorderat några veckor här och det är inte måtta på vilken tid och uppmärksamhet det lilla energiknippet kräver. Hon står bredvid just nu och undrar varför jag inte bryr mig om henne istället.

Jag hade planerat att bry mig om mitt partis program för A-kassa efter den formodade valsegern i höst. Programmet ser mycket bra ut och ett koncentrat av det ger att vi (S) anser att A-kassan ska stå för trygghet i händelse av arbetslöshet. Den ska fungera vid nödvändig strukturomvandlingar i näringslivet. Den ska ge trygghet under en omskolning/omställningstid annars kommer inte utvecklingen av sveriges näringsliv att fungera bra. Den ska också underlätta för människor att hitta ett jobb där utbildning och kompetens kommer till sin rätt.

De borgerliga partierna anser istället att A-kasse ersättningen ska vara så knaper att det ska tvinga folk att ta vilka jobb som helst. Gärna med sänkt lön som följd.

Mitt parti har dock annonserat att det kommer att ta lång tid att återställa A-kassan efter de här årens förfall. Det tycker jag inte om. Vi ska omgående se till att arbetslösa ska känna den trygghet som de har rätt till. Utveckling och förändring av A-kassa kan göras på längre sikt men först..TRYGGHET för alla!! Annars kan ju den hemska tanken komma att mitt parti tycker att det är bra med en piska i trygghetssystemet och låter borgarna få skiten för det! Men så djäkligt kan det väl inte va va?

Men som sagt, det är säkrast att jag ägnar mig åt hunden en stund.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *