Dagens

Idag har det blivit sent med bloggen. Vi har haft en två års besiktning på huset här. Såkallad garantibesiktning. Det avlöpte väl. De små saker som vi inte är riktigt nöjda med kommer att åtgärdas. Det är skönt att ha köpt hus av seriös leverantör.

Just nu lyssnar jag på radion och kippar till av förvåning, NT meddelar att centerpartiet har svängt när det gäller kärnkraften och att de är berädda att acceptera en utökning….. Jag undrar om Centerpartiet verkligen vet om det?? Eller är det bara en groda av NT.

Jag lyssnade på en intevjuv där den som intervjuvades hela tiden använde sig av ljudet ääääääääum, ett ovanligt vanligt sätt att ljuda på om man inte vet vad man ska säga. Mycket utfyllnad alltså. Undar om de är så rädda för att bli avbrutna eller om det är något såkallat modeuttryck. Illa låter det iallafall.

Det är lika illa som att lyssna på människor i sportsvängen, reportrar och utövare, de har så illa svårt att skilja på nu och då i sitt språk. När de ska berätta om något som har hänt, pratar som om det händer just nu!!! Klart språkfel. Om indrottsutövarna inte vet hur det ska vara kan man förstå, för de tränade väl annat på svenska lektionerna. Men våra journalister, med en gedigen utbildning i svenska bakom sig borde väl veta skillnad, kan man tycka. Kan det vara ett modeuttryck igen eller är det bara okunskap?

Se, nu tittar solen fram, undrar vad den vill. Hoppas att det är för att värma oss frusa här i norden. Vi är framme i mitten av Januari och inte mycket är klart med jobben på båten som ska göras den här vintern. Kylan har satt stopp för arbete där. Och nu är det bara tre och en halv månad kvar tills båten ska vara i sjön igen. Det är inte klokt vad tiden går.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *