Dagens reflektion.

DN:s motorreporter Lasse Swärd reder ut begreppen.

Det är inte Saabs oförmåga att bygga konkurrenskraftiga bilar som lett fram till nedläggningen, utan GM:s ovilja att låta Saab göra just det.

GM har genom slarv, nonchalans och inkompetens kört ett bilföretag med stolta ingenjörstraditioner i graven.

Detta står att läsa i dagens DN. Visst har han rätt. Det verkar som Amerika är inne i period där allt går på tok och det mesta verkar bero på inkompetens hos de som har ansvaret. Det finn ju vissa paraleller i sverige också förståss. Men att så grundligt förstöra den svenska stolta saaben trodde jag inte va möjligt. Fy på GM

De fyra svenska storbankernas bonusar ökade förra året trots kraftigt fallande resultat.

Här är ytterligare ett bevis på inkompetens eller snarare girighet. Det är vi, bankernas kunder som får betala… Jag hoppas att vi kan få en lista på vilka eller vilken bank det är som inte håller girigheten högst så vi kan flytta våra affärer dit istället. Jag ska fråga bankinspektionen.

I Söderköping finns det en som behöver en pålitlig bank:

En lottokupong som inlämnats på Spelfix i Söderköping gav bra utdelning vid lördagens dragning. Vinsten blev inte mindre än 2 468 409 kronor. Vilken lycka! Grattis. Det är underbart att sitta en stund och spekulera i vad jag skulle göra om jag vann så mycket pengar. Härligt!

Jag skulle inte satsa dem på IFK Norrköping iallafall så som Petr Hunt gör. Men men han är ju affärsman av Guds nåde, så han kommer nog att få vinst också på denna investering. Jag är helt säker på att vi skattebetalare i Norrköpings kommun inte kommer att få någon vinst på´t iallafall.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *