dagens politik

Jag funderar på att göra något ovanligt. Jag tänker byta Bank. Efter alla larmrapporter om osunt höga bunusar, osunt höga låneräntor och oförskämt låga spar räntor så tänker jag göra något åt det. De oförskämt höga Bonusarna betalat jag med mina låneräntor och avsaknade av sparränta. Därför tänker jag se om de såkallade marknadskrafterna verkligen fungerar.

Vilken Bank beter sig på det bästa sättet mot mig som kund? Dit går jag! För att få veta så kontaktade jag Finansinspektionen och bad om en lista på de banker som betalar osunda bonusar till sig själva. Svaret kom ganska snabbt, – Vi kan inte presentera en lista för då måste den vara helt korrekt. Du får fråga din bank själv -Jahaja men att gå ut i massmedia och påstå saker kan de tydligen göra ändå? Att ge mig något stöd så jag kan låta marknadskrafterna göra sitt det kan inte Finansinspektionen. Vilka djävla fegisar! Är de möjligen rädda för att behöva ta ansvar för sina påstående.

Nu har jag skickat min fråga till Folkbladet, de brukar våga. Jag ser med spänning fram mot deras resultat. För så snart jag vet, kommer jag att byta bank.

En tvättäkta spansk matador ska lära småländska bönder handskas med tjurar i folkhögskolans gympasal i Nässjö. ”Man måste pröva nya grepp”, säger Anna Nilsson på länsstyrelsen i Jönköping. Citat ur dagens DN. Men inte är det väl tjurarna i gympasalen… som är farligast för bönderna i Småland? Jag har hela tiden trott att det är LRF, Arla och slakteriföreningen som är böndernas värsta fiender. Det kanske vore bättre om Länstyrelsen i Jönköping kunde hjälpa till med det!

Appropå att hjälpa till. Vilken katasrof människorna i Haiti drabbats av. Här vill vi hjälpa till. Frågan är bara hur? Jag hoppas att våra utsända spanare på Haiti, snart kan precisera hjälpbehovet så vi kan göra en insats.

Men visst är det en sagolik tur att inte landet har någon slutförvaring av använt kärnbränsle i sina berg. Det kunde ha betytt en katastrof för stora delar av befolkningen i hela centralAmerika. Något att tänka på för oss i Sverige. Här vill vi gräva ner det radioaktiva avfallet i våra berg. Tänk bara….

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *