Tankar för dagen.

Nu har jag skrivit till Maud Olofsson. Jag har i ett brev försökt förklara för henne på vilket sätt vattefall lurar oss alla både mig som kund och elberoende, men framför regeringen och Riksdagen. Alla blir lurade. Jag tror att Vattenfall inte har kapacitet att föra över mera el till övriga Europa, kablarna räcker inte till. Men där är priset bättre. Skulle de i nuvarande läge köra fullfart på kärnkraftverken i Sverige hade vi sannolikt ett el överskott vilket skulle sänka elpriset. Det är ju naturligtvis inte bra för de på Vattenfall som har skyhöga löner och oförskämda Bonusar. Så… om min teori stämmer, lurar Vattenfall skjortan av oss allihop!

Det ska bli mycket intressant och se om jag får någon reaktiv reaktion från Reaktorminister Maud Olofsson eller om hon har fullt med att hålla sin partikollega Lena Eek utanför regeringen. Enligt bladet, är tydligen de båda inga vänner direkt. Men det är ju inget konstigt. De är ju ganska lika, Maud Olofsson och Lena Eek, det vill gärna bestämma allt själva och helst dra partiet år höger. Och som bekant, två lika poler stöter bort varandra.

Nu ska jag lyssna på väder rapporten och hoppas på en lindring i den här kylan. Nu hotas tillochmed Skagerack av isläggning.. Det vet jag inte när det hände senast. Om det blir is där riskerar vi att inte få fram fartyg till hamnarna på den sidan av Sverige och där finns ingen isbrytar kapacitet heller. Återigen slås jag av funderingen på vart den globala uppvärningen har tagit vägen? Det vore skönt nu med lite värme. Om bara tre och en halv månad är det sjösättning av fritidsbåtar i Sverige och hur ska det gå??

Jaha det var mina tankar för dagen.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *