Torsdagens

I går hade jag gruvligt fel. Det har ju kommit hur mycket snö som helst. Jag trodde att det nog skulle bli som vanligt när massmedia drar på.

Idag ska vi ut och åka i det här snöföret. Vi ska till Karlskrona på födelsedagskalas. Det blir kul och det stör mig inte att väglaget är som det är, vi har tid på oss och tar det lungt.

Tar det lungt det är precis vad väghållarna gör. I går åkte jag genom Norrköping till Mem och efter en halv timme åkte jag tillbaka. På hela den resan såg jag en snöplog, en väghyvel med plogblad, han åkte på Söderleden. Det var allt… Framkomligheten var mycket begränsad. Men jag såg fyra bärgningsbilar på samma tid.. Jag tycker att det är så himla dåligt att väghållaren, Norrköpings kommun och Vägverket, inte kan sköta sitt åtagande bättre. Jag funderade på om jag skulle kunna anmäla deras misskötsel av plogningen som framkallande av fara eller underlåtande att fullgöra sitt åtagande. Men det går väl inte. Inte kan jag rösta bort dem heller för jag vet inte vem som bär ansvaret för detta.

Det har ljusnat ute nu och visst är det vackert med all snö. Jag får tänka på det istället för att vara sur på snöröjarna.

Jag återkommer på måndag efter några dagars ledigt. Ha det så gott allihop.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *