Dagens

Nu är det slut på fritid för mig. Iallafall några dagar framåt. Jag kommer att ha fullt upp med att freda mig för allt tjat om tvång och all oro för att det ska hända något elände. Tänk bara, att polisen plötsligt står utanför och att jag är anmäld för olaga jakt.. Det blir inte kul, jag som är en fridens man och inte tycker om att jaga. Eller… att jag blir tvingad att gå ut i snöstorm, stark kyla och mörker. Usch bara tanken skrämmer mig, Evert Taubs låt “över soten i snöstorm med ned isad rigg” kommer över mig. Framtidsutsikterna är alltså inte goda. Att det skulle drabba mig, en man i mina bästa år. Väldigt omvälvande. Jag ska alltså vara hundvakt…. åt lilla Akela. Det är jättehärligt och hon är nog den gladaste hund som jag känner. Så nu drar vi ut på upptåg…

Appropå upptåg, så hörde jag på nyheterna i går, att ICA´s vinst för 2009 var hur hög som helst. Det är en vinst i miljard klassen. Ett år som har präglats av: lågkonjuktur, uppsägningar, företagsnedläggelser osv. Ett så deprimerande år har alltså ICA tjänat miljarder på oss konsumenter. Det får mig att ställa några frågor:

1. Har inte dessa krämare något samvete? De bara suger ut, som alltid. Läs gärna “Ormens väg över hälleberget” av Torgny Lindgren

2. ICA har investerat mängder av pengar i sina jättekomplex runt i landet, så vinsterna är efter att investeringarna har fått sitt. Det är jättebelopp alltså.

3. Hur kan de tillåtas att höja sina priser under dessa omständigheter. Var är de organisationer som ska bevaka detta åt oss konsumenter?

4. Var finns kunkurensen, som så djupt omhuldas av näringslivets representanter. Svensk näringsliv, Moderaterna med flera.

5. Sist men inte minst, var i det här finns Konsum? Träder KF, det konsumentägda företaget, fram och visar att priserna inte behöver vara så höga? Eller sitter de still i båten och gillar läget? Prishöjningarna gynnar också dessa krämarföreträdare. Mitt Konsum… utmärker sig inte på något sätt, det är lika dyrt där. Hur kan det komma sig???

6. I fortsättningen får det bli Willys, Lidel eller Netto när jag ska handla.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *