Lördagens reflektion.

Lördagsmorgon, den går i trygghetens tecken. Jag menar att den är som alla andra lördagar. Att vakna till “Naturmorgon” är härligt. En aktuell utblick i naturen utan att behöva pälsa på sig en massa kläder. Jag ligger kvar i sängvärmen och njuter av att de i programmet har pälsat på sig och gått ut. Därefter tar jag en dust med “Ring så spelar vi” Där klarar jag alla frågor… men det gäller att inte lyssna på deras ledtrådar. För att förstå ledtrådarna så måst man kunna svaret på frågan…. Ja ja men kul är det och som sagt, de fasta rutinerna ger mig trygghet.

Appropå trygghet, så var vi på “Tomas Ledin” konsert i Norrköping i går kväll. Där kan jag säga lika dant, det invanda var tryggt. Tomas Ledin, är lika dan som han var på 70-talet. Samma låtar samma koreografi, samma rytmer och han ser ju tillochmed lika dan ut som då! Och, nota bene, det är bra… 70 talsrocken, kom och trängde ut den dåvarande musiken, Sven-Ingvars, Hola-Bandola, Streaplers, Sten och Stanly med fl. De gamle… har ju visserligen kommit igen och är idag populärare än någonsin. Men som Sagt, Tomas Ledins 70-tals stuk håller idag med, det var, kort sagt, mycket bra.

Lika nöjd är jag inte med vädret. Nytt snöoväder pågång och vi kommer inte undan. Det ger mig lite oro för den här dagen. Våra vägar har en tendens att lätt blåsa igen. Det vi har framför oss är ostliga vindar, ganska hårda, samt en större mängd snö. Jag vet redan hur vägarna härifrån och till Tåby kommer att se ut. Det kan jag ha fördrag med, det är ju lördag, men problemet är att det vankas 50-års kalas ikväll att ta sig dit, kan bli svårt och att inatt ta sig hem kan bli ännu värre.

Den här igenblåsningen skulle vi slippa om vägverket ställde ut “snöstaket” på gärdena på de utsatta ställena. Men jag tror att den kunnskapen hos vägverket, har nog snöat in totalt.

Trevlig Lördag till er.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *