Onsdags reflektion.

I går, åkte jag E4 till Stockholm och tillbaka. Det gör jag då och då men den här gången blev jag varse ett nytt fenomen. Ja det var inte alla fartdårar… som kör som om det vore sommarväglag och gärna tjugo meter bakom varandra. Helst också med helljuset på. Dom är nog inte riktigt skapta i huvudet. Nej det var en helt annan sak.

På många ställen efter motorvägen har det kommit upp en djäkla massa reklamskyltar. Stora iögonfallande skyltar till och med datorstyrda ljusskyltar. Hur är detta möjligt? Det är oerhört störande med denna reklam som fångar uppmärksamheten när den istället ska vara på vägen och medtrafikanterna. Tänk er, alla dessa som i 110 km/h kör tjugo meter bakom framförvarande bil och dessutom ska hinna läsa all denna reklam…. Hur i hela världen kan det vara tillåtet? När ändrade vägverket på sina regler om att inga skyltar får vara närmare en 150 m? Det är nog så att jag måste skriva till vägverket och fråga.

Nu ska jag passa på att njuta av den här sista riktiga vinterdagen. I morgon blir det omslag till en mildare vädertyp, hoppas jag. Jag ska ta en runda för att fotografera. Lite vackra vinterbilder kan vara bra att ha.

Vinterbilderna ska jag spara för att kunna visa SJ, Vägverket och Norrköpings kommun nästa gång som de påstår att det aldrig har varit så svår vinter tidigare. Det är så de skyller ifrån sig sin dåliga framförhållning den här gången. SJ har halverat sin tillgång på lok som klara att ploga snö. Personalstyrkan av bangårdsarbetare är kraftigt minskad. Kommunen har inget som gör själ för namnet snösväng längre. I Norrköping är det så dåligt plogat att mittvallen mellan bilspåren, hela tiden tar i under bilen. Detta på genomfarten (Gamla E4:an)

Kommunen har skött sitt snöröjningsansvar så dåligt så att jag funderar på om det går att åtala.

Att inte sköta snöröjningsuppdraget, är att framkalla far för människor. Det kan inte vara tillåtet.

2 comments

  1. Hej!Kul artikel om statoil! Jag producerar en tidning för statoils personal och skulle vilja publicera den texten. De skulle nog bli glada! Jag kan tyvärr inte erbjuda någon ersättning men jag kan skicka en tidning och givietvis din byline till texten. Hör av dig !Jens
    jens.vagland@pladera.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *