Fredagens reflektion.

Jag såg ett program på TV i går och lyckades hitta något som inte handlade om OS. Det var en film om Ostindienfararen “Göteborg” som visades på kunskapskanalen. Ett lysande projekt om att återskapa ett gammalt segelfartyg från den tiden när all transport skedde på havet. Det var vackra bilder som satte fart på mina egna drömmar.

Mina drömmar står i båthuset och mycket jobb återstår, men till sommare ska det vara klart. I juni hissar vi seglen för en två månaders segling. Det är plussgrader i dag och det betyder smältande snö vilket är glädjande. Bort med snön och fram med våren.

Appropå förväntningar så noterade jag att de som vill starta privata vårdcentraler är upprörda. De blir inte positivt särbehandlade av landstinget utan de får verka på samma premisser som alla andra vårdcentraler. De får inte starta med annat en full service, vilket stör dem. De vill ju gärna starta med små enheter som bara pysslar med det som är lönsamt. Övrigt medicinsk ansvar vill de att landstinget ska fortsätta att ha. Vi som behöver kontakt med vårdcentralen ska alltså inte behöva åka till olika vårdcentraler beroende på vilke service de har. Tack för det.

De privata vårdcentralerna vill heller inte etablera sig där det finns patienter med behov utan de anser att den såkallade närhetsprincipen bara ska gälla våra gemensamt ägda vårdcentraler, medan de privata själva ska plocka russinen ur kakan. Nä.. så ska vi inte ha det.

Nu ska jag ägna mig åt lite kortvågsradio en stund. Klart slut för i dag.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *