Onsdags reflektion.

Idag meddelar Norrköpings kommuns ordförande via Folkbladet, att Hells Angels (HA) minsan har tagit ner skylten. Det låter dramatiskt men det handlar bara om frånvaro av ett bygglov…för deras skylt på husfasaden på klubblokalen. Jag undrar ju stillsamt om det verkligen behövs bygglov för en reklamskylt på husfasaden?? Men strunt samma bra är det. Vi behöver inga kriminella motorcykelgäng i Norrköping vi har så mycket annan kriminalitet inom kommunens gränser så vi reder oss ändå. Förresten så kan vi ju inte hålla fast HA i häktet. Där kliver de ut i rastgården klättrar över staketet och vips.. så är de som sin skylt… borta!

Jag hoppas att Kommunens bygglovkontor nu har fått upp ögonen för den illegala skyltdjungeln som finns på snart sagt varenda gata i Norrköping. Överallt står det skyltar om allskönt utbud. De står ivägen när jag går på trottoarerna, de skymmer sikten när jag kör bil och de förfular statsbilden alldeles förfärligt. Här har bygglovskontorets mannar något att ta itu med och förresten… är det inte en uppgiften för polisen att stoppa dessa olagliga skyltar?? Men de hinner nog inte de ska ju jaga mig som kör 5 kilometer för fort ibland. Men.. kanske kan häktespersonalen ta en runda och beivra olagliga skyltar, för vaktar arresten gör de ju tydligen inte.

Så är äntligen OS slut. Med ett bra facit för de svenska insatserna, grattis alla inblandade. Men för mig betyder det vanliga program på radion och det är skönt. Det betyder också vanliga program på TV, ikväll ska jag se på “Vem vet mest” Sportlovet för skolungdomarna är över så nu återstår bara att få bort den här ihärdiga vintern… HALLÅ SMHI… gör något nu!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *