Seglar reflektion.

Turister dödades av jättevågor:

Citat ur dagens DN. Jag hörde om händelsen på radion igår och blir förstummad. En jättevåg, slog in över båten och dödade två passagerare. Hur kan det hända på ett så stort fartyg? Jag trodde inte att det var möjligt. Jag har själv funderingar på att segla dit med min lilla båt men det kommer jag inte att “våga”. Med risk för så stora vågor så vågar inte jag. Jag saknar en förklaring i DN, Hur kan en så stor våg uppstå? Varför blev det där?? Hoppas att DN skriver något om detta.

Här hemma i vår ankdamm går det inga stora vågor. I Norrköping bråkar politikerna om hur vi ska producera mat till hemtjänsten, dagis och skolor. Sossarnas förslag om att bygga ett nytt modernt storkök med hög kapacitet att framställa god mat under säkra former och med bra arbetsmiljö, motarbetas av framför allt Folkpartiet och Moderaterna. Vad håller de på med… de vill att maten ska produceras i små kök av lokala krögare… Det finns inga förutsättningar för detta, ingen krögar vill åta sig att laga mat i så stor omfattning och med de höga kvalitetskraven. Men ändå tjatar Moderater och Folkpartister om detta…. Det är minsan inga stora vågor där inte.

Så allt detta tjat om avdraget för hushållsnära tjänster. Med skattemedel subventionerar vi högavlönade så de kan låta andra städa sina hem. Inte är det så mycket att bjäbba om… Ska vi fortsätta att stödja de rika med våra skattepengar eller ska vi göra något mera rättvist av det??? Så kom massmedia igår och påstod att en rapport har visat att många låginkomstagare använder skatteavdraget också.!! Minsan en stor det av de som yrkade avdrag för hushållsnära tjänster hade en månadsinkomst på 16000 kronor… Man behöver inte vara särskilt smart för att förstå att något är fel på de uppgifterna.. Men! Massmedia saknar all insikt och förmåga till att kritiskt granska dessa uppgifter, de bara rapar upp uppgifterna utan att tänka, eller, så förstår de helt enkelt inte.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *