Dagens reflektion.

Så här rapporterade SVT Aktuellt i går.
“Nu ska smutsen bort från svenska sjukhus. Socialstyrelsen har tillsynsansvaret.”

Detta är ett citat från SVT:s hemsida. Jag såg Aktuellt igår, där debatterade socialstyrelsen mot läkaren Björn Bragée, han som avslöjade hur dålig städningen är på en del av våra svenska sjukhus. Socialstyrelsens representant fick ordentligt på pälsen för att det har tagit så lång tid att bestämma vem som har tillsynsansvaret över städningen på sjukhusen. Nu efter ett och ett halvt år, har socialstyrelsen tagit på sig ansvaret för städtillsynen. Visst, det har tagit en lång tid men inget sades i programmet om vilket ansvar våra kompetenta och välavlönade läkare har… Inte heller ett ord om sjukhusledningens ansvar, de är också i alla sammanhang kompetenta och välavlönade. Det är de här båda grupperna som primärt har ansvar för hur städningen på deras sjukhus fungerar. Det är dessa grupper som accepterar neddragning på städpersonal för att spara pengar till sina egna lönelyft och goda anställningsvillkor. Därom sades inget i SVT Aktuellt…. Okunnigt eller bara korttänkt?

Jaha ja , nu ska jag ta fram dammsugaren och köra ett varv i huset. Jag tycker om en skapligt ren miljö omkring mig trots att det inte görs några operationer här hemma. Mina föräldrar lärde mig att det var viktigt att städa och att hålla rent. Här behövs ingen tillsynsmyndighet.

Undrar om hustrun har några synpunkter på städningen när hon kommer hem.. God dag.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *