dagens politik

Debatten om det planerade storköket i Norrköpings kommun fortsätter. Ännu så länge har de som klagar över planerna inte kommit med något enda förslag på hur man ska säkerställa matleveranser till våra pensionärer, de som så vill, via hemtjänsten. Moderater och Folkpartister i kommunen fortsätter att skrämma människor med, vad de kallar “matfabriken” men vilken matfabrik vill de själva använda? Felix, Findus, mac Donalds, catringföretag vilken av dessa matfabriker kan leverera bättre mat en ett storkök som vi äger tillsammans alla medborgare i vår kommun.

En ny väljarundersökning i landet visar att (S) (MP) och (V) går starkt framåt och nu har en klar ledning. Det är ett bevis på att medborgarna i landet inte längre tänker låta sig förföras av borgarnas vackra pladder. Bra. Men… samma artikel säker att Mona Sahlin skulle bli statsminister om det vore val idag… hoppsan, har de alldeles glömt Maria Wetterstrand.

Sjuksköterskerna på Vrinnevilasarettets medicinavdelningen, har bara jobbat 26 timmar i veckan med full lön sedan 2004. Nu måste de börja jobba som alla vi andra som jobbar skift, dvs 36 timmar i veckan. Å då blev det ett hallå bland syrrorna. De säger upp sig i protest…. Jaha och varför vill inte de jobba och göra rätt för sig på samma sätt som alla andra får göra då??

Idag är det plussgrader igen. Det tar på snödrivorna och jag njuter. Äntligen kan vi börja se lite hopp om slut på vintern.

God dag.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *