dagens politik

Citat ur dagens DN

Snart kan det kosta att få hjälp av Skatteverket. Myndigheten vill bland annat ta betalt för att utfärda personbevis och äktenskapscertifikat. Förslaget är ett led i att försöka rädda Skatteverkets mycket ansträngda ekonomi.

Skatteverkets ekonomi går inte ihop. Regeringen, som redan dragit på oss ett rejält budgetunderskott med skattesänkningar till de som inte behöver det, kan inte ge skatteverket de pengar som behövs för att fullgöra de uppgifter som regeringen lagt på skatteverket. En beklaglig paradox, sänk inkomsterna och öka utgifterna. Det är vad den borgerliga regeringen har åstakommit. Nu vill skatteverket få ta betalt av oss medborgare för de tjänster som vi redan betalar för via våra skatter. De säger att: ” Vi vill bland annat ta betalt för att utfärda personbevis och äktenskapscertifikat.” De påstår att detta är gratis idag vilket det naturligvis inte är. Vi betalar dessa tjänster med våra skatter.

Det vore betydligt mer rakryggat av vår nuvarande regeringen om de sa att, eftersom vi har sänkt skatterna för mycket så måste vi också sänka skatteverkets uppgifter och så specificerat vad skatteverket ska sluta att göra… Tro ni att de vågar vara så raka….

Appropå raka så har Norrköpings kommun beslutat att kompensera de som har betalat för boendeparkering, och under snökaoset inte hittat någon parkering. Bra.

Parkering i Norrköping börjar det att vara dåligt med dessutom djäkligt dyrt. Jag antar att vi inte är välkomna inne i stan utan vi ska hålla oss till de runtomkringliggande handelsområdena. Så kan vår kommunledning spatsera fritt på gatorna utan att behöva trängas med så mycket förortsbor….

Här i förorten regnar det idag. Det betyder att Ida i Lönneberga, får hjälp att ta bort snön. Det tycker jag om. ” Du ska inte tro det blir sommar om inte nå´n sätter fart”

God dag.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *