Ubåtar i Sverige

Svenska regeringen har avsatt pengar till två nya U-båtar. De ska byggas i Karlskrona… eller? De ska iallafall byggas av Kockums. Kockum är ju inte särskilt svenskt längre och min fundering är om de verkligen kommer att byggas i Sverige. Tänk om ubåtarna byggs i tex Kina eller Thaiwan. Man kan aldrig säker lita på amerikanska företag, de tar inte mycket social hänsyn utan deras gud “Mammon” styr alla deras beslut.

Är det inte lite småläskigt att vi har stora Amerikanska ägare inne på våran viktigaste flottbas… Karlskrona. Där vi svenska medborgare har svårt att få tillträde där kommer och går Amerikanska intresserepresentanter utan vidare. Dessa amerikaner som faktiskt idag utgör ett krigshot i världen och inte minst, utgör de ett hot mot EU. Det EU som kan hota Amerikas ekonomi, kanske inte just nu med tanke på EU-ländernas taskiga ekonomi men senare…

Det är lika illa när det gäller Bofors, våran Svenska kanonfabrik i Karlskoga. Våra svenska kanoner, som är världsberömda, ägs också av Amerikanska finanshajar…. Så nu ska Svenska regeringen köpa Amerikanska U-båtar som är beväpnade med Amerikanska kanoner. Konstigt, men det är väl tur om oppositionen kanske kan hejda att vi köper också Amerikanska Helikoptrar…..

Nu kommer strax målaren. Han ska göra en del små efterjusteringar i huset. Det som har påpekats efter två års besiktningen. Skönt att få sådant grejat och att det ingår i tänkandet att saker och ting ska vara OK. Målaren förresten, han är svensk. Hans företag är svenskt. Huset är svenskt och byggt av svenska medborgare. Alla betalar sin skatt i Sverige. Skönt att ha koll på sådant.

God dag på er alla.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *