Tankar för dagen.

3 – 0 Så har då äntligen IFK Norrköping klippt en seger. Gratulera är på sin plats. Öster är ju en motståndare av gammal god klass. Nu får vi se om publiken till matcherna börjar strömma till. Jag hoppas verkligen det så kanske det kan betala den nya Idrotts parken. Nå vi får se. Som bekant så gör inte en svala någon sommar men onekligen kan det vara början.

I skärblacka på mitt gamla bruk, förbereder de sig för ett strejkstopp på fredag, om inte det är klart med ett avtal till dess. Det svider lite i min gamla bruksanda med strejk men samtidigt kan jag inte låta bli att sympatisera med anledningen bakom strejken. De angrepp som arbetsgivarna under de senaste åren gjorts på Lagen om anställningsskydd, (LAS) måste stoppas. Reglerna har kringåtts, människor har sagts upp för arbetsbrist och bemmaningsföretag har satts in istället. Detta är ett flagrant angrepp på våra grundläggande fackliga ideal och måste stoppas. Om man så lägger till att det handlar om en bransch där vinsterna ser ut att bli riktigt goda, så förstår jag att det också handlar om pengar. Enklast åskådlig gör jag det med ett citat av en facklig företrädare för Pappers på Billerud. Han säger så här:

“Koncernens VD tycker att vi rasar sandslottet för honom, att han fått en löne ökning på 30 % och lyfte sådär 8 miljoner förra året verkar inte spela någon roll. Vi ska inte få något inte ens behålla det vi redan har.”

Det handlar alltså också om en markering mot det gräddskikt som utgörs av direktörer för Sverigen näringsliv, som bara roffar åt sig för egen del, utan att skämmas det minsta. Detta i ett näringsliv som i många fall ständigt tappar mark till konkurrenter i andra länder bara för att forskning och utveckling i och av våra företag har stannat av.

Näe jag tycker att det är skönt att jag nu ska ägna dagen åt att fixa med min båt och drömma om en annalkande sommar som kommer att bli helt underbar.

God dag.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *