Dagens reflektion.

Nu börjar jag redan märka effekten av att privatisera Apoteken. I går var jag till mitt vanliga apotek som numera hör till “apoteksgruppen” de som ännu inte är sålda alltså. Jag skulle köpa blodtrycksmedicin som jag har haft en längre tid. Den var slut…. Den ska inte lagerhållas längre men kan tas hem på anmodan dock till en extra avgift på 94 kronor. Jag blev sur och eftersom tabletterna var slut så fick jag bege mig till Norrköping. Sjukhusapoteket, tänkte jag de har… Nähädå samma svar där. Efter att chefen tillkallats, blev jag informerad om att den efterfrågande medicinen är dyr och det finns billigare alternativ. Därför har det på “centralt” håll beslutats att bara den billigaste ska lagerhållas.. men för ett tillägg på 94 kronor så kan jag få den sort som jag vill ha. Jag häpnar och tänker att det är så här det kommer att bli, lagren ska bort antalet artiklar ska minimeras. Allt detta för att öka förtjänsterna. Tänk er själva om vi går till affären och ska köpa vårat favorit kaffe och handlaren säger att det är så dyrt så nu tar vi bara hem den billigaste och du får hålla tillgodo med det. Ni förstår va? Moderaternas beslut om utförsäljning av det Statliga Apoteksbolaget orsakar en sämre service och ett utarmat produktlager. Och vem hade trott något annat…

Nu är strejken inom Pappersindustrin slut. Skönt, ingen tycker att strejk är något bra men i det här fallet var det nödvändigt. I skuggan av den borgerliga regeringen, försöker Arbetsgivarföreningen, (Sveriges Näringsliv) flytta fram sina possitioner när det gäller LAS Lagen om anställnings skydd. De vill gärna ha möjlighet att säga upp personal för “arbetsbrist” och strax därefter ta in extrapersonal från bemaningföretagen. Här har LO facken satt ner foten och bromsat. Det har kostat en strejk men jag tror att det är nödvändigt att enade stå emot högerkrafterna som nu förbereder ett systemskifte i Sverige, och jag hoppas att vi väljare stoppar högerkrafternas representanter i riksdagen nästa val.

Det här blev mera politiskt en vad jag tänkte mig men ok då, kanske nödvändigt. God dag.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *