Onsdags reflektion.

Vilken härlig tid det är nu. Det börjar sticka upp blommor på många håll och syrenträdets knoppar är just färdiga för att slå ut. Snart börjar björkarna skimra i lite blåaktig färg pricis innan de slår ut. Det är bara hur vackert som helst. Jag kämpar på med min träbåt för att få den sjösättningsklar och det är en härlig upplevelse att i doften från linolja, lackfärg och fernissa, lyssna till fågelkvittret och en och annan motorcykel. Ett tåg dånar förbi och massavedsbilen till Skärblacka bruk kommer gasande uppför backen på stora vägen. Alla dessa ljud hör till ett levande och mycket behaglig samhälle där vi har förmånen att få leva under relativt trygga omständigheter. Visst har vi mycket att vara tacksamma för.

Vi kan tex vara tacksamma för att Miljöpartiet vill börja förbereda oss på att oljan kommer att ta slut eller bli så dyr att vi inte kan använda den. Miljöpartiet vill redan idag börja omställningen till minskat resande med bil och flyg och istället öka möjligheterna att åka tåg. Övriga partier i den sk Rödgröna regeringalternativet är helt med på planeringen. Bra.

Nähä nu drar längtan till båten iväg mig, det ser ut att bli en fin dag. Ha det gott!

2 comments

  1. Inga problem. Avdragen för resor till jobbet kommer att höjas för att komensera kostnadsökningen. Det är övrig åkning som kan bli dyrare..

  2. Jaha, då får jag väl åka cykel till jobbet då! För vem kommer ha råd att ta bilen?!
    Orka åka tåg!!!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *