Torsdags tankar.

Jag hoppas att alla i Sverige såg på “Uppdrag granskning” i gårkväll. Om inte, så försök hitta en repris eller se den på SVT 1 Webbsida. Programmet visade tydligt hur våra elbolag blåser oss konsumenter och med hjälp av nuvarande regering för över enorma resurser från konsumenter till producenterna. Det är ju rena lurendrejeriet och jag hoppas att det blir en rätts sak av detta.

Appropå Rätt sak, så har jag bemött en Moderat på Face Book i flera av hans moderata propagandapåstående. Jag kan märka en viss irritation från honom och han tycker inte att jag ska hålla på och bemöta övertygade Moderater. Så långt har han rätt, men han glömmer att de påstående som han slänger omkring sig också blir lästa av andra, icke Moderater, och det är ju inte bra att han får stå oemotsagd. Jag tycker att varje politiskt påstående på Face Book, ska bemötas. Här behöver vi hjälpas åt.

Tidningarnas nyhets sidor är idag fyllda av sport…. Är inte det konstigt? Antingen är det sport eller så är det utrikesnyheter.. Har våra massmedia reducerats till någon egendomlig “Sportbilaga” med lite nyheter? Det är ingen bra utveckling. Jag vill veta vad som händer runt mig i min vardag, sådana saker som har betydelse för min trygghet och mitt liv. Istället så blir det för närvarande ett öronbedövande tjat om Grekland med stora feta rubriker. Jag kan tycka att det är viktigt med händelserna i Grekland… men inte bara det!

Ett lågtrycksområde över Europa närmar sig skandinavien från SydOst. Bra, det betyder visserligen regn men det betyder också att det kommer in varmluft från Öster och det är bra. Enligt “Bondepraktikan” tror jag, så ska värmen på våren komma från öster för att bli bestående. Så nu ska vi slippa frostnätter och mornar med minusgrader, som idag tex -1.6 grader. Huuu

Nähä nu ska jag bädda. Jo förresten, gårdagens blogg blev kommenterad, det tycker jag om. Jag ifrågasätter kommentarens innehåll men inte dess förekomst. Så, kommentera gärna, det är stimulerande.

God dag.

1 comment

  1. Hej !
    Jag håller helt mig att att politiker från vilket part som helst inte ska stå ometsagda det är ett fritt land vi lever i med fria åsikter ! Vissa politiker och journalister lever inte i verkliheten……….

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *