Fredagens reflektion.

Äntligen Fredag, för att härma ett ganska bra radioprogram. Fredagar har ett tämligen fast schema för mig och det är nyttigt att veta vad jag ska göra. Morgonrutinerna inleder dagen:

Sjörapporten kl 05,55 på radion P1.

Därefter tar frukosten vid. Tidningen hämtas in. Frukost och tidning under tystnad. En kopp kaffe till andra halvan av tidningen. Dusch, bäddning och därefter startas datorn. Nät tidningarna studeras och Blogg formuleras. Efter detta så tar amatörradiokontakterna vid. Norrköpingsringen, en gäng glada radioamatörer i hela Götaland och ibland Svealand, ansluter. Efter det så är morgonen över och andra saker kan ta vid. Varje fredag träffas en grupp radioamatörer som är pensionärer för lite förmiddagsfika och trevlig pratstund. Idag är samlingen här.

Appropå samling, så vill polisen i Östergötland stänga polisstationen i Valdemarsvik. Invånarna protesterar… De vill naturligtvis ha kvar sitt polishus.. Men enl länspolischefen, så kommer det att vara samma polisstyrka i Valdemarsvik som tidigare det är bara att de inte har något hus.. att vara i. I verkligheten menas att de ska visstas i sina bilar åkandes mellan Söderköping och Valdemarsvik varje dag. Undrar hur det ska gå till? Jag hör ju ibland påstående om att deras bensin är slut och månadskvoten upptankad.. Ja ja det kanske blir cykel då, eller varför inte Häst… Återinför ridande poliser.

I dagens tidning kunde jag läsa att de borgerliga partierna. Moderater, Centerpartiet, Folkpartiet,(de få som är kvar) och Krist Demokraterna, båda två… Hade ett seminarie angående mat i kommunen. En av de ledande Centerpartisterna Britta Andersson från Vånga, hon som säljer kött i Norsholm, var något av huvudtalare. Mycket prat var det men inte något om hur de ska klara matleveranser till hemtjänsten i vår kommun. De har sågat Socialdemokraternas förslag om ett nytt och fint storkök i Norrköping men de kommer inte med något eget förslag. Det måste betyda att: Men en Moderatledd komunledning så kommer våra gamlingar att svälta ihjäl… För mat från storköket i Sala vill de ju heller inte ha. Undrar hur detta ska gå?

I kväll är det “SÅ ska det låta” på TV ytterligare en fast punkt på fredagen.

God dag.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *