Tisdags reflektion.

God morgon bloggen. Nu är jag åter efter en lång segeltur. Ända från Tyskland och hem. En god vän har köpt en båt där och den skulle seglas hem. Vädret var växlande från kuling till ingen vind. Kalmarsund bjöd på tät dimma genom hela sundet. Ja ja inget gnäll, det är bara att rätta sig efter vädret. Vädret är en naturkraft som vi inte kan göra något åt och det har de i norra sverige fått smaka på den här veckan. 20 grader varmt har orsakat en enorm vårflod med jordskred, bortspolade vägar och stora översvämningar som följd.

Nu på morgonen har jag skjutsat hustrun till tåget, “tjänsteresa” men vilken röra det är när man ska köra bil i Norrköping. Infarten för E22 till stan är ena filen blockerad och lika dant med utfarten, fast där är hela vägen avstängd och trafiken leds via hagebygatan som också är uppgravd. Köer och kaos… Är det oskicklig planering som ligger bakom eller förstår de bara inte bättre?

Värme har vi fått från Öster, bra. Det betyder att sommaren har börjat. I allafall enligt Bondepraktikan. Nu slår alla träd och blommor ut i en rasande fart. Gullviva, maskros, körsbär mm. Nu gäller det att njuta, snart nog är det på tok för varmt.

Det är nog hög tid att sätta i båten nu. / God dag.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *