Äntligen fredag.

Kommer ni ihåg i vintras?? bara 3 månader sedan, då fungerade inte tågen och järvägarna för att det var så kallt… Nu fungerar inte tågen mellen Norrköping och Linköping bara för att det är så varmt. Järnvägsbron i Norsholm går inte att öppna och för att kunna reparera den så har en hel del lokaltåg fått ställas in. Den stackars båtturistande familjen på Göta Kanal som inte kom under blev liggande i Norsholm. Men ok, Norsholm är ett trevligt ställe att vara på..

Norsholm ligger bara en mil från Skärblacka bruk, den stora pappersfabriken som tillhör Billerud. Där har ledningen beslutat att betala ut lön till den del av personalen som strejkade men inte är med i facket… Detta är ett kraftigt angrepp på den svenska fackföreningen. Här slår högern in en kil för att splittra arbetarrörelsen, facket. Jag hoppas att de inte lyckas, för i en splittrad grupp är det enkelt att plocka en i taget, då är vi chanslösa. Det gamla slagordet, “Enade vi stå söndrade vi falla” har sin giltighet också idag.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *