Fredagens reflektion.

God morgon. Äntligen fredag… Ja så kan jag inte säga för hela veckan har varit härlig. Nu är äntligen min båt i sitt rätta element, hon är tät och flyter vackert som en “svan” med högburet huvud.

Appropå Svan så kan inte vår svenska “Svanberg” ha det så lätt som ny ordförande för det multinationalla storföretaget BP. Så fort han kom in i företaget så började allt gå på tok… Inte nog med att oljan som vräker ut i Mexicanska bukten kommer att förstöra naturvärden utan motstycke i historien, det kommer också att kosta BP astronomiska belopp i sanering och skadestånd. Inte så konstigt då att BP aktien sjunker som en sten, till skillnad mot deras olja i vattnet som flyter.. Ja ja visst är det hög kvalitet på våra svenska storföretagschefer.. eller hur?

Flyter gör det också för Norrköpings fiskeklubb. En ny laxtrappa skulle byggas i Motala ström så laxen ska ta sig förbi stan. Men si… projektörerna hade i vanlig ordning räknat fel. Laxtrappan som beräknades kosta 1milj skattepengar kommer istället att kosta 2 milj skattepengar. En räknefel på 100 procent…. Ingen avancerad mattekunskap på det stället inte. Därför blir det ingen laxtrappa… Till Laxen kan jag tipsa om att välja söderleden runt stan istället eller kanske byta stad helt och hållet. Det blir bara svårare och svårare att ta sig igenom Norrköping.

Idag tänker jag inte köpa någonting som kan gynna Israel.

God dag.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *